کتاب کاربرد هندسه در عمل
حتما براتون این سوال پیش اومده که:
در معماری ایرانی این ترسیمات و تقسیمات دقیق و رسم منحنی و رسمی بندی سقف ها و گره کشی ها و غیره بدون نرم افزار و سیستم و غیره چه شکلی با این دقت ترسم و اجرا میشدند!؟
از رسم یک عمود منصف ساده تا 5 و 7 و هشت ضلعی تا ارائه راه حل کلی برای رسم nضلعی و رسم و تقسیمات دایره و کره و ترسیم اشکال هندسی دقیق بر روی کره و رسم بیضی و غیره هرکدام با چندین روش ساده و کاربردی..
فقط با یک ریسمان و میخ که نقش پرگار و داشتند و یه متر…بله فقط همین..
علم هندسه_ایرانی و کاربرد آن در اجرای بناها و معماری یکی از بهترین سرفصل های آموزشی برای همه دوستداران هندسه کاربردی و دانشجویان معماری است که به نظرم جاش خیلی در دروس معماری دانشگاه خالی ایست..😔
ابوالوفا محمد بوزجانی
ریاضیدان و منجم بزرگ ایرانی است در دوران طلایی اسلام؛ که حدود هزار سال پیش در روستای بوژگان تربت جام زاده شد.
خرابه های شهر قدیم بوژگان هم اکنون حدود 22 کیلومتری مشرق تربت جام موجود است.
بوزجانی با غنیتر ساختن ابزار مثلثات کروی، حل مسائل آنها را راحتتر کرد.وی قضیهٔ تانژانتها را در حل مثلث قائمالزاویهٔ کروی بکار بست و تقدم در اثبات را بیرونی به وی نسبت داده است.یکی از اولین اثباتهای قضیهٔ کلی سینوسها برای حل مثلثهای غیر قائم الزاویه، توسط بوزجانی ابداع گردید.برای تجلیل از بوزجانی، دهانهٔ یکی از آتشفشانهای ماه بنام او نامگذاری شده است.وی مسائل لاینحل هندسه کلاسیک را حل کرد و تحقیقاتی در اصول ترسیمات هندسی نمود که تا امروز هنوز کسی موفق به ارائه راه حل دیگری نشدهاست و از این حیث مسئله ابوالوفا در جهان مشهور است و اولین کسی است که مطالعات دقیقی درباره کره ماه انجام داد.
بوزجانی بدون تردید یکی از مشهورترین منجمان و مهندسان زمان خود بوده است.
کارهای وی در زمینه هندسه کروی با کاربرد در نجوم کروی شگرف بودهاست.در سال ۱۳۷۸ همایشی بینالمللی به منظور شناخت بیشتر وی و خدمات و آثارش در محل تولدش، #تربت_جام برگزار گردید.
از ابوالوفاء بوزجانی تعداد زیادی کتاب و رساله به جا مانده است که شخصیت و نظریات علمی او را معرفی میکنند.
#کتاب #هندسه ا#یرانی به همت سید علیرضا جذبی گرداوری شده ،انتشارات سروش به نظر من بهترین نمونه کاربرد هندسه در عمل و معماری ایست.